De gemeente Drimmelen telt zes dorpen: Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe, Drimmelen, Made, Wagenberg en Terheijden. Toerisme, recreatie en de agrarische sector zijn belangrijke peilers van de gemeente.
Ervaar het buitengebied met vele landerijen, de cultuur-historische elementen en de mooie natuurgebieden. De haven van Drimmelen is een van de grootste jachthavens van West-Europa. De dorpen Lage Zwaluwe en Terheijden liggen aan doorgaande vaarwegen en hebben hun eigen havenfaciliteiten. U kunt fietsen en wandelen over mooie plattelandswegen en dijken en door langgerekte lintdorpen. Onderweg kunt u smullen van de vele streekproducten die lokale ondernemers te bieden hebben.
Tijdens de St. Elisabethsvloed van 1421, waarbij in een klap de Groote Waard werd weggevaagd, verdronk ook het dorp Drimmelen. Geleidelijk onstond hier de Biesbosch. Vanwege de ligging aan de Amer, de zuidgrens van Nationaal Park De Biesbosch, wordt de gemeente ook wel de 'Voortuin van de Biesbosch' genoemd.
Veel plezier in de blauwgroene gemeente in de voortuin van de Biesbosch!
Enkele tips
Biesboschcentrum Drimmelen
Een bezoek aan de Biesbosch begint bij Biesboschcentrum Drimmelen. Hier vindt u volop informatie over het prachtige natuurgebied. Vanuit het bezoekerscentrum vertrekken diverse rondvaartboten. Of informeer naar de verhuur van kano's en bootjes om het gebied te verkennen. In het bezoekerscentrum vindt u tentoonstellingen over de Biesbosch. Voor een drankje bent u welkom in Grand-Café 'De Burght'.
Adres: Biesboschweg 4, Drimmelen
Gat van den Ham
Door de eeuwen heen is het gebied 'Gat van den Ham' onderhevig geweest aan veranderingen door natuur en mens. Het huidige krekenstelsel is een restant van inpoldering in de 16e eeuw. Om natuur, landbouw, waterberging en cultuurhistorie te beteren is in de afgelopen jaren het nodige veranderd, zoals de realisatie van nieuwe natuur en drassige gebieden rondom de kreken. Daarnaast zijn stukken agrarische grond bij het bos getrokken.
Biesbosch Museum
In het Biesbosch Museum staan het verleden, heden en toekomst van de Biesbosch centraal. Daarnaast is het museum een prima uitvalsbasis voor een rondvaart met een fluisterboot en vertrekpunt voor wandelingen variërend in lengte van 2 tot 20 kilometer. Adres: Hilweg 2, Werkendam.
Linie van Den Hout
Tegenwoordig overheersen rust en natuur in de Linie van Den Hout en vormt het een thuishaven voor vele vogels. In 1625, tijdens de belegering van Breda in de Tachtigjarige Oorlog, werden hier verdedigingswallen aangelegd. De in het landschap nog zichtbare zigzagvormen met kanschansen is pas later gerealiseerd, rond 1701. De linie werd hiermee onderdeel van de Zuidelijke Waterlinie, naar ontwerp van Menno van Coehoorn.